ZALAKAROSRÓL


Zalakaros:

A Magyar Fürdővárosok Szövetségének tagja. Termálfürdőjének köszönheti idegenforgalmát. A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák számát tekintve Magyarország 7. legnépszerűbb települése, 500.000 vendégéjszakával. 

Polgármestere:     Novák Ferenc (Fidesz-KDNP)
Népessége:             1936 fő (2015)
Önkormányzat honlapja


1962-ben szénhidrogén kutatófúrások során találtak rá 2500 méteren a 96 fokos gyógyvízkészletre. Összetétele és a vízkészlet nagysága miatt az egyik legjelentősebbnek tartják.

Víz összetétele alapján alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz, melyben a jód, a bróm, a kén és a fluor együttes jelenléte igen ritkán előforduló Európában egyedülálló víz összetételt eredményez. Ezeken túl a gyógyvíz további fő összetevői a kálium és nátrium, magnézium, vas, mangán, metabórsav, metakovasav, szabad szénsav. Összes oldott ásványi anyag tartalma literenként 4500 mg.

Gyógyvize számos egészségügyi probléma gyógyulásához járul hozzá például:                                                    
- krónikus nőgyógyászati betegségek,
- fogágy megbetegedése,
- mozgásszervi panaszok (idült gyulladásos ízületi betegségek),
- sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelése,
- bőrgyógyászati problémák

Tourinform iroda:
A Zalakarosra látogatók informálódását, szállás keresését Tourinform iroda segíti.

2020-ban elkészült a város Látogatóközpontja és Rendezvénytere is egy pályázat segítségével, mely számos szórakoztató és kulturális eseménynek ad majd helyet. 

Erdészkilátó: Zalakaros egyik kedvelt látnivalója a Park utca végén található erdészkilátó. Az erdő szélén található kilátóból jó idő esetén ellátni a Kis-Balatonig és a Balaton-felvidékig is. Több  tanösvény (pl. Csigatúra) és túrista útvonal (pl.: Pálos Malom) kereszteződése is, melyek néhány kilométeres könnyű sétával bejárhatók.

Zalakarosi Termáltó és Ökopart: 

Igazi feltöltődést és pihenést kínál a Zalakarosi Fürdő szomszédságában létrehozott mesterséges tó, melynek vizét a fürdő táplálja. Legmélyebb pontja 1,8 méter, a gyerekek szórakozását vízi tipegő szolgálja, mely nyáron a nádasban igazán szórakoztató. A tó két partját híd köti össze, valamint a déli parton a kicsiket egy tanösvény is várja sok érdekes tudnivalóval és Tőzike tündérrel. Te vajon megtalálod? 

Szilágyi Cukrászda: Zalakaroson járva kihagyhatatlan program télen-nyáron.   --> honlapNÉGY ÉVSZAK APARTMANHÁZ ZALAKAROS

AI Website Generator